PŘEKÁŽKOVÉ VÍCEBOJE 2024

03.05.2024 15:39

Po dvou letech se na našem hřišti konal již třetí ročník Překážkových vícebojů. Přípravky a žactvo závodily v trojboji -( 50 m překážek/50m- hod raketkou/míček-skok daleký).  Dorost měl čtyřboj (50 m př - vrh koulí- skok daleký- 50 m)

Navzdory nepříznivému počasí se závodů zúčastnilo 76 dětí. Zhruba polovina atletů patřila do našeho oddílu, další velké procento zastupovaly děti ze sousedního klubu Atletika Jesenice. Pozvání přijalo i pár atletů z pražského klubu Aktis. Atletika Chuchle v čele s kolegyní Miriam Stewartovou, která byla v roli startéra, se také na startu ukázala.  Závody se konaly dle přísných regulí s certifikovanou cílovou kamerou, větroměrem a odborným dohledem.  Časový harmonogram se vcelku dařilo dodržovat do skoku dalekého přípravek, kde děti mohly skákat paralelně.  U žactva a starších kategorií se to nedalo takto praktikovat a závody se protáhly až do 20 h, kdy byly vyhlášeny poslední kategorie dorostu. 

V nejsilnější kategorii z 23 dívek z přípravek si nejlépe z naší desítky děvčátek vedly Nikol Rubešová a Ella Jelínková, které skončily těsně pod stupni vítězů. Nikol bronz utekl o 1 bod a Elle o 3 body. Ela byla druhá na skok a třetí na hod raketkou. Nikol vyhrála skok s osobním rekordem 3,79 cm, na 50 m př. obsadila třetí místo, ale hod jí překazil boj o stupně.  

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\PŘEKÁŽKOVÝ VÍCEBOJ\PV 2024\Foto PV24\IMG_6586.JPG

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\PŘEKÁŽKOVÝ VÍCEBOJ\PV 2024\Foto PV24\IMG_6733.JPG

V mladším žactvu už to cinklo a naše Violka Mikulášová se umístila na druhém místě v konkurenci s atletkami z Jesenice. Překvapila v hodu míčkem, kde hodila skoro 30 m. 

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\PŘEKÁŽKOVÝ VÍCEBOJ\PV 2024\Foto PV24\IMG_6636.JPG

V mladších žácích se podařilo ve vyrovnaném poli soupeřů z oddílu a z Jesenice prosadit jako před dvěma lety Filipovi Vošáhlíkovi, který skončil na třetím místě a vydařil se mu zejména hod míčkem. Ovšem bylo to těsné a vyrovnané pole a naši ostatní chlapci si vedli také dobře, jenže konkurence z Jesenice převažovala. 

Ve starším žactvu už Zlatníky dominovaly a pohár získal zkušený Marek Bartl, který vyhrál skok i vrh koulí. Sekundoval mu oddílový Daniel Turza, který vyhrál sprint na 50 m. C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\PŘEKÁŽKOVÝ VÍCEBOJ\PV 2024\Foto PV24\IMG-20240430-WA0004.jpgC:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\PŘEKÁŽKOVÝ VÍCEBOJ\PV 2024\Foto PV24\50.jpg

Třetí skončil také náš oddílový Matyáš Hašek, který v zimě přestoupil do našeho oddílu a ukázal, že je dobrý sprinter a dálkař.

Ve starších žákyních unikl bronz Elen Šlapákové o 3 body, vytvořila si osobní rekord v kouli. V dorostu bylo zastoupení malé, vyhrát se podařilo naší Nikole Podhradské, která měla shodný počet bodů jako atletka z Aktisu, ovšem rozhodoval čas na 50 m překážek, kde Nikola předvedla lepší čas.

C:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\PŘEKÁŽKOVÝ VÍCEBOJ\PV 2024\Foto PV24\IMG_6584.JPGC:\Users\Eva Šafaříková\Desktop\BĚHÁLEK\PŘEKÁŽKOVÝ VÍCEBOJ\PV 2024\Foto PV24\IMG-20240430-WA0017.jpg

Závody se vydařily a ukázalo se před nadcházejícími závody, jak na tom děti jsou výkonnostně a s kým můžeme počítat na závody družstev i jednotlivců. DĚKUJEME ZA ÚČAST  A GRATULUJEME!!!